Emmen, de Schans, prijsvraag, 1e plaats 2007

locatie:
laan van het kwekebos

opdrachtgever:
planoform, arnhem

functie:
243 appartementen t.p.v. zorgcentrum ‘de schans’

oplevering:
2012

Samen met Koenen bouw hebben we in 2007 een prijsvraag gewonnen voor het realiseren van 240 appartementen naast zorgcentrum De Schans in Emmen. We hebben een visie gemaakt. Van centrum tot buitenwijk, waarin De Schans het centrum is en de vier torens net als in de stad qua sfeer verlopen van stadsplein, passage, tot buurt en buitenwijk. In de laatste toren waren koopappartementen gepland, maar die zijn helaas niet gerealiseerd.

Er zijn vier type verdiepingen, 1 met 10 appartementen en 3 met 8. Op de verdiepingen met 8 appartementen zijn ruimtes gemaakt voor gezamenlijk gebruik. Deze verdiepingen zijn per toren verschillend toegepast. Daardoor ontstaat de gewenste sfeer. Bij de buurt zijn tevens meer balkons toegepast.

Prettig in het gebouw is dat je op veel plekken naar buiten kunt kijken. Sowieso door het dak van het atrium, maar vaak ook aan het eind van de galerij dankzij de gemeenschappelijke ruimte.