hofstede

locatie:
hofstede de grootkade,groningen

opdrachtgever:
van wijnen, groningen

functie:
96 studio’s en 40 appartementen

bouwtijd:
1 jaar

oplevering:
2013

Het oude belastingkantoor hofstede is zijn functie kwijt geraakt. nu opnieuw geprogrammeerd levert het weer een waardevolle bijdrage aan de gelaagdheid van de stad. totaal 136 woningen verdeeld in 96 studio’s in het oude belastingkantoor, en een 40-tal appartementen die zijn in de oude zeevaartschool ondergebracht. van buiten zijn alleen de nieuwe gevels van het oude belastingkantoor zichtbaar. voor de zeevaartschool zit al het spektakel aan de binnenkant en is van buiten amper iets van wijziging waar te nemen.
parkeren gebeurt deels ondergronds en deels achter het oude belastingkantoor. en dat alles op loopafstand van het centrum van groningen, nabij winkels, universiteit, cafés.
voor de dag van de architectuur werd het uitgeroepen tot winnaar hergebruik.