Jaaphuis

locatie:
meeuwerderweg 53, groningen

opdrachtgever:
jaap duijm

functie:
woning

bruto vloeropp.:
122 m2

bouwtijd:
6 maanden

oplevering:
2013

De opdrachtgever had 25 jaar in een schipperswoning in de oosterpoort buurt te groningen gewoond. deze wilde hij nu laten slopen om er een nieuwe woning neer te zetten.

de nieuwbouw – jaaphuis – is een particuliere woning in 3 lagen gesitueerd aan de meeuwerderweg.
het is een diverse buurt met verschillende typologieën, materiaalsamenstellingen en bouwhoogtes. Het project is van binnenuit bedacht en de openingen (ramen) in het volume zijn een gevolg van de interne ruimtelijke organisatie. om een diepte in de gevel te articuleren zijn de ramen ca. 19 centimeter naar achteren geschoven, terwijl de stalen deur vlak met de gestuukte gevel ligt. naast de entree op de begane grond is een hobbyruimte en aan de achterzijde een tuinkamer. op de eerste verdieping is een woonkamer met keuken en op de bovenste laag een badkamer + slaapzone en een deur naar het dakterras.