postkantoor munnekeholm

locatie:
munnekeholm 1, groningen

opdrachtgever:
lefier, groningen

functie:
zelfstandige eenheden tbv studenten

bruto vloeropp.:
6.610 m2

bouwtijd:
10 maanden

bouwkosten:
€ 3.500.000 [incl € 1.000.000 restauratie]

oplevering:
februari 2007

Na jaren van leegstand waren de bovenverdiepingen van het postkantoor aan de munnekeholm in groningen toe aan een nieuw leven. Het oorspronkelijk ontwerp is van C.H. Peters. Lefier kocht het rijksmonument in 2005 van kpn, die de begane grond in gebruik bleef houden als postkantoor. De verbouwplannen werden in bouwteam ontwikkeld en resulteerden in een ingrijpende restauratie van ondermeer de buitenschil (daken en gevels), een omvangrijke asbestsanering en de verbouw van de bovenverdiepingen tot een bijzonder appartementencomplex voor studenten, leden van het Noord Nederlands toneel, galili dance en van stationNoord (jonge theatermakers).