profiel

Oving Architekten is opgericht in 1970 en gevestigd in Groningen. In de begintijd van het bureau lag de nadruk van de werkzaamheden op sociale woningbouw en stadsvernieuwing. De in die tijd ontwikkelde inventiviteit in financiƫle en ruimtelijke zin leeft nog steeds voort in het bureau en zorgt nu voor de pragmatische en realistische grondhouding die gericht is op het meedenken met de opdrachtgever over zijn ruimtevraag.

We zijn een ervaren architectenbureau met veel bouwtechnische kennis. Ons doel is om voor onze opdrachtgevers het best mogelijke eindresultaat te behalen. Een duurzaam gebouw dat flexibel is, als een maatpak past bij de wens van de gebruikers en weinig energie en onderhoud vraagt. We presteren het best als er veel randvoorwaarden zijn: beperkt budget, lastige locatie of weinig tijd.

We staan in dienst van onze opdrachtgever en gebruiken onze kennis en ervaring om het programma van eisen om te zetten in een daadwerkelijk gebouw. Indien gewenst kunnen we het gehele traject begeleiden. Van eerste haalbaarheidsstudie tot aan de begeleiding van de bouw en de nazorg. We maken presentaties, kostenramingen, schrijven bestekken en tekenen al jaren in Revit (BIM). We zijn er trots op dat onze projecten op tijd en binnen het beschikbare budget gerealiseerd worden.

Vanuit onze vestiging in Groningen werken we in het gehele land maar met name in de noordelijke provincies. De grootte van de projecten varieert van kleine verbouwingen tot grootschalige nieuwbouwprojecten.

video
play-rounded-fill