Prijsvraag Gezinsappartementen

locatie: 
rotterdam

opdrachtgever: 
gemeente rotterdam

functie:
appartementen voor gezinnen

In de afgelopen jaren hebben we een concept voor een woongebouw voor studenten doorontwikkeld tot een visie voor een woongebouw in stedelijk gebied voor gezinnen. Met dit concept hebben we samen met Indero Development meegedaan aan de open oproep Gezinswonen van de gemeente Rotterdam.

Onze zoektocht begon met het moderne gezin en hoe je het voor dit gezin aantrekkelijk kan maken om naar de stad te gaan en in die stad te leven. Is er een duurzame en interessante manier van leven mogelijk die de kwaliteiten van grondgebonden wonen combineert met het wonen in een stedelijke omgeving?

We hebben een structuur gemaakt die huisvesting biedt aan het individu, de groep en de stad. De structuur bevat private buitenruimte voor al zijn bewoners, voegt programma en plekken toe die door andere groepen gebruikt kunnen worden en heeft een stedelijke interactie en stimulans. De structuur heeft een open, recreatief en publiek karakter in het midden en geeft ook anderen buiten bewoners de mogelijkheid die te gebruiken.